Про перенесення робочих днів у 2014 році

16 грудня 2013,Публікації » Новини

Про перенесення робочих днів у 2014 році    Для раціонального використання робочого часу, а також створення більш сприятливих умов для святкування у 2014 році 1 січня – Нового року та 7 січня – Різдва Христового Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження яким рекомендовано роботодавцям перенести для працівників підприємств, установ і організацій, яким встановлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу і неділю робочі дні з четверга 2 січня - на суботу 11 січня; п'ятниці 3 січня - на суботу 25 січня; понеділка 5 січня - на суботу 08 лютого. За таких умов, враховуючи святкові дні 1 січня (Новий рік) та 7 січня (Різдво Христове) робота не проводитиметься з середи 1 січня по вівторок 7 січня.

Це розпорядження має рекомендаційний характер, тому всі питання щодо перенесення робочих днів повинні вирішуватись керівниками підприємств, установ і організацій спільно з головами первинних профспілкових організацій шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документу. Керівник спільно з профспілковим комітетом можуть ухвалити рішення не переносити робочі дні і працювати за встановленим режимом.

Ухвалене рішення про перенесення робочих днів змінює графік роботи та норму тривалості робочого часу в місяцях, в яких запроваджено таке перенесення. В зв'язку з цим всі дії щодо надання відпусток, виходу на роботу та оплати листків непрацездатності мають проводитись на підставі розпорядчого документа щодо перенесення робочих днів, тобто за фактичним графіком роботи. Якщо було вирішено встановити вихідні дні 2, 3 та 6 січня 2014 року, а 11, 25 січня та 8 лютого – робочими, то працівники, які перебували у вихідні дні у відпустках, повинні працювати відповідно до встановленого графіку робочого часу, тобто 11, 25 січня та 8 лютого для них будуть робочими.

На підставі розпорядчого документу про перенесення робочих днів у табелі обліку використання робочого часу дні 2, 3, 6 січня 2014 року мають відмічатись, як вихідні, а суботи 11, 25 січня та 8 лютого як робочі

Юридична служба КМОППОіНУ

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН