Пропозиції Профспілки щодо виплати зарплат і надбавки

26 грудня 2013,Новини, Оплата праці

24 грудня 2013 року відбувся брифінг організований в.о. голови КМДА Анатолієм Голубченком, в якому взяв участь голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь. Тема брифінгу: «Ситуація з виплатами заробітної плати і муніципальної надбавки».

Під час зустріч Олександр Михайлович запропонував три кроки із виходу ситуації, що склалася.

А саме:

- 26 грудня 2013 року скликати Київраду за пропорційною участю освітян, опозиційних сил та депутатів Київради,  щоб відкрито обговорити ситуацію з виплатою надбавки та соціальних гарантій;

- у випадку, якщо засідання не відбудеться, то перші особи Уряду та влади Києва мають взяти персональну відповідальність за виплату заробітної плати і муніципальної надбавки. В результаті чого, кожен працівник освіти столиці повинен отримати вищезгадані соціальні гарантії до 31.12.2013 року;

- у бюджеті м. Києва на 2014 рік необхідно відслідкувати і контролювати кожну позицію щодо наповнення і виплати захищених статей бюджету.

Станом на 25 грудня, Президент України Віктор Янукович провів зустріч із першим заступником голови Київської міської державної адміністрації Анатолієм Голубченком та заступником Київського міського голови - секретарем Київради Галиною Герегою. Під час зустрічі було обговорено питання виплат заробітної плати працівникам бюджетної сфери Києва.

«Ми вийдемо з цієї ситуації. Заспокойте керівників підприємств, хто займається й несе відповідальність за своєчасні виплати. Ми зробимо все, щоб ці виплати були зроблені своєчасно. Незважаючи на ці перешкоди, які є, ми зобов'язані це питання вирішити», - сказав Глава держави під час зустрічі.

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку