Створено безкоштовний інтернет-ресурс для підготовки до ЗНО

Створено безкоштовний інтернет-ресурс для підготовки до ЗНОДля вчителів та учнів шкіл на порталі www.yandex.ua запущено безкоштовний інтернет-ресурс «Яндекс. ЗНО» http://zno.yandex.ua (лист МОН № 1/9-907 від 30.12.2013). Проект базується на офіційних матеріалах Українського центру оцінювання якості освіти та містить онлайн-тести з усіх навчальних предметів, з яких проводилося ЗНО у 2010-2013 роках (українською та російською мовами).

Ресурс «Яндекс.ЗНО» може використовуватися як один із елементів підготовки майбутніх абітурієнтів до зовнішнього незалежного оцінювання. Для успішного проходження ЗНО абітурієнт має засвоїти увесь теоретичний навчальний матеріал, тому основний етап підготовки до ЗНО відбувається за навчальними посібниками для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання відповідно до навчальних програм ЗНО.

Після засвоєння основного навчального матеріалу учні можуть за допомогою цього ресурсу перевірити свої можливості та орієнтовно визначити результат тестування: скільки часу було витрачено, скільки завдань вирішено правильно, у відповідях на які питання були допущені помилки, скільки балів було б набрано на реальному тестуванні.

За матеріалами Урядового порталу

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку