Підготовка до відзначення 200-річчя Кобзаря на Печерську

15 січня 2014,Публікації » Новини

Підготовка до відзначення 200-річчя Кобзаря на Печерську14 січня 2014 року з метою ознайомлення з ходом реалізації заходів до відзначення 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка, голова Печерської райдержадміністрації Олександр Мазурчак, заступник голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації з гуманітарних питань Олександр Федоренко, начальник управління освіти Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Алла Ратушна та голова Печерської районної у м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександра Баклан відвідали гімназію № 109 ім. Т. Г. Шевченка.

Вони оглянули музей, де представлені експонати про Кобзаря, учбові класи, їдальню та спортивний зал навчального закладу.

Зауважимо, що середня загальноосвітня школа №109 розпочала свою роботу у 1935 році. З 1959 року школа стала носити ім’я Великого Кобзаря. У березні 1961 року було відкрито шкільний літературний музей Т. Г. Шевченка.

Сьогодні в гімназії навчається 621 учень, працює 78 осіб, з яких 62 – педагогічних працівники.

Слід зазначити, що до відзначення 200-річчя Кобзаря у Печерському районі підготовлена низка заходів. Зокрема, заклади освіти готують цілий комплекс подій під назвою «Шевченківська хвиля», який буде включати в себе величезну історично-пізнавальну тематику.

Прес-служба КМОППОіНУ

17.листопада