Від сьогодні комунальні послуги в Києві стали дорожчими

1 червня 2009,Публікації » Новини
Від сьогодні комунальні послуги в Києві стали дорожчими З сьогоднішнього дня, 1 червня, в Києві починають діяти нові тарифи на послуги ЖКГ, а нові квитанції жителі столиці одержать вже 1 липня.
Як раніше заявив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко, підвищення комунальних тарифів у місті відбуватиметься поетапно і помірно. За його словами, процес пройде в 3-4 етапи і продовжиться з 2009 року до першої половини 2010 року, до приведення тарифів у відповідність з економічно обґрунтованими.

У свою чергу, коментуючи підвищення комунальних тарифів у столиці, начальник Державної житлово-комунальної інспекції Сергій Зімін запропонував киянам самим визначитися, за які із запропонованих 26 послуг за утриамння житла вони мають намір платити.

У той самий час, мер Києва Леонід Черновецький пообіцяв, що тарифи на житлово-комунальні послуги в столиці у будь-якому випадку залишаться найнижчими в Україні. Крім того, за його словами, всі незахищені верстви населення користуватимуться пільгами при оплаті за послуги ЖКГ.
Віднині тариф на холодне водопостачання і водовідведення за наявності квартирного або будинкового лічильника встановлений у розмірі 3,02 грн. за 1 куб. м (раніше - 1,48 грн), за відсутності квартирного або будинкового лічильника - 16,61 грн на 1 людину (було 8,14 грн).

Тариф на гаряче водопостачання і водовідведення за наявності квартирного або будинкового лічильника встановлений у розмірі 13,69 грн за 1 куб.м (раніше - 7,38 грн), за відсутності квартирного або будинкового лічильника - 47,92 грн за 1 людину (було - 25,89 грн).
Тариф на централізоване опалювання для населення за відсутності будинкових і квартирних лічильників складе 2,38 грн за 1 кв. м опалювальної площі в місяць (раніше - 1,6 грн). При цьому наголошується, що розрахунки за опалення проводяться щомісячно протягом року.

Крім того, відповідно до документа, встановлюється новий розмір квартирної плати індивідуально для кожного будинку.
При цьому міськадміністрація зобов`язала жеки, ЖСК і ОСББ вжити заходи щодо поліпшення якості послуг з утримання будинків. У разі ненадання окремих послуг, що входять в квартплату, або надання їх в неповному обсязі балансоутримувачі зобов`язані здійснювати перерахунок квартплати.

Нагадаємо, 23 квітня Київська міська рада відмінила мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. За відповідне рішення проголосувало 63 депутати.