Прокуратура вимагає зробити дороги біля шкіл безпечними

Прокуратура вимагає зробити дороги біля шкіл безпечними Прокуратура Києва внесла подання до ГУ МВС України з вимогою зробити дороги поблизу столичних шкіл безпечнішими.
Відповідне рішення було прийняте після перевірки щодо охорони життя і здоров'я дітей в частині гарантування безпеки руху на дорогах поблизу навчальних закладів.
Як повідомляє прес-служба прокуратури, лише за 2008 та минулі місяці 2009 року в дорожньо-транспортних пригодах 13 дітей загинуло та 422 травмовано. Більшість таких випадків (70%) сталося через порушення водіями правил дорожнього руху.

З метою створення більш безпечних умов на дорогах міста упродовж 2005-2008 років було встановлено пристрої примусового зниження швидкості руху транспорту ("лежачі поліцейські") з необхідними дорожніми знаками біля 174 дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Однак, як засвідчили перевірки, вказані заходи є вкрай недостатніми для гарантування безпеки життя і здоров'я дітей. Оскільки в кожному районі міста Києва досі існують небезпечні ділянки дороги біля навчальних закладів, що щодня наражають дітей, які йдуть до школи, на небезпеку.

Так, за даними прокуратури, на перехресті вулиць Костянтинівська, 34 - Введенська водієм скоєно наїзд на 2 учениць школи Подільського району Києва, внаслідок чого діти отримали численні травми.

А на перехресті вулиць Донецької та Молодогвардійської у Києві, незважаючи на встановлені попереджуючі знаки "Діти", знак обмеження швидкості руху та пристрої примусового зниження швидкості протягом 2 місяців внаслідок дорожньо-транспортних пригод було травмовано трьох школярів.

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ 13 березня 2020 року відбудеться ХІІІ звітно-виборна конференція Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України   ПОРЯДОК ДЕННИЙ Звіт про роботу ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і ...