Робоча зустріч із профактивом Шевченківського району

4 лютого 2014,Публікації » Новини

Робоча зустріч із профактивом Шевченківського району3 лютого 2014 року в середній загальноосвітній школі № 138 відбулася робоча зустріч голови Київської міської організації Профспілки освітян – Яцуня О.М. з профспілковим активом працівників закладів освіти Шевченківського району.

У своєму виступі Олександр Михайлович зупинився на основних проблемних питання освітньої галузі, на вирішенні яких наполягає КМОППОіНУ. Йшлося передусім про незадовільний стан державного фінансування освіти; невиконання ст. 57 Закону України «Про освіту» в частині встановлення гарантій педагогічним та науково-педагогічним працівникам відповідно на рівні середньої та подвійної середньої заробітної плати у промисловості; розмороження Єдиної тарифної сітки та ін. Поінформував, що Федерація профспілок України не спромоглася гідно відстоювати інтереси людей праці. ЦК Профспілки, за  наполягання столичної організації, ініціює скликання Ради ФПУ, де буде надана оцінка роботи керівництва та розглянуто питання про входження в колективний трудовий спір з Урядом за невиконання положень Генеральної Угоди.

Окремо профспілковий лідер зосередив увагу на питанні виплати освітянам Шевченківського району стимулюючої муніципальної надбавки за складність і напруженість уроботі врозмірі 10% посадового окладу за листопад 2013 року. Наголосив, що воно на контролі нашої організації та буде докладено всіх зусиль для позитивного вирішення.

Зав’язалася жвава дискусія. Голови первинок задавали запитання та отримали на них кваліфіковану відповідь, а саме: про терміни погашення лікарняних листів та виплат по доглядом за дитиною; виплату премії за рахунок коштів економії фонду заробітної плати; поліпшення житлових умов педагогічних працівників; забезпечення молодих  спеціалістів, які не мають реєстрації за місцем працевлаштування, гуртожитком на час роботи в ЗНЗ тощо.

Наприкінці учасники подякували за змістовну зустріч та наголосили на необхідності проведення таких заходів у подальшому.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку