17 лютого 2014,Публікації » Новини

Відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка у КУ імені Бориса ГрінченкаМи чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,

І голос твій нам душі окриля!

Встає в новій красі, забувши лихоліття,

Твоя Тарасе, благословенная земля!

11 лютого 2014 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулись урочистості з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Ювілейний 2014 рік оголошено роком Тараса Шевченка в Україні.200-річчя від дня народження Великого Кобзаря внесено до переліку пам’ятних дат ЮНЕСКО.

Відкриття Ювілейного року видатного сина українського народу в нашому Університеті розпочалось Мистецьким проектом «Солоспіви Тарасу Шевченку» у творчій співдружності Народного артиста України, лауреата Міжнародної літературно-мистецької премії імені Григорія Сковороди, професора кафедри класичного та естрадного вокалу Київського університету імені Бориса Грінченка - Фемій Мустафаєва та Національного академічного оркестру народних інструментів України під орудою Народного артиста України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка - Віктора Гуцала.

У їх виконанні прозвучали музичні твори на вірші Тараса Шевченка на музику Миколи Лисенка, Якова Степового, Кирила Стеценка та ін.

Наталія Горбенко,
завідувач НМЦ інформаційно-рекламної та профорієнтаційної діяльності,
Київський університет імені Бориса Грінченка

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018