Учасники тестування отримають один сертифікат

2 червня 2009,Публікації » Новини
Учасники тестування отримають один сертифікат Цього року всі учасники зовнішнього оцінювання отримають один сертифікат, в якому будуть вказані результати тестування по вісіх предметахю. Це обумовлено тим, що Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) не має достатніх коштів на те, щоб кожному надрукувати п'ять сертифікатів, - розповів директор УЦОЯО Ігор Лікарчук в ході Інтернет-конференції на порталі ЛІГА.net.

За словами Лікарчука, друкувати результати тестів з декількох предметів на різних сертифікатах немає необхідності. "Практично у всіх країнах світу, де введена така система, учасники отримують один сертифікат зі всіма результатами", - стверджує Ігор Лікарчук.

Він також відзначив, що "сертифікати немає потреби підробляти. Усі вони будуть двічі перевірятись, співставлятись із базою даних Українського центру оцінювання. Один раз - в онлайн-режимі у приймальній комісії, а вдруге - коли буде підписано наказ про зарахування студентів до ВНЗ. Але на всяк випадок ми передбачили деякі ступені захисту сертифікатів. Їх не можна помітити неозброєним оком, і про них знає дуже обмежена кількість людей".

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.