Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

Форму проведення ДПА школи обиратимуть самостійно

12 березня 2014,Публікації » Новини

В оприлюдненому плані Міністерства освіти і науки, яким визначено діяльність відомства у найближчі 100 днів передбачено, що проведення державної підсумкової атестації у школах відбуватиметься на засадах права вибору її форм безпосередньо навчальними закладами.

Сама ж державна підсумкова атестація у 4-х, 9-х та 11-х класах традиційно буде проводитися за збірниками завдань, що затверджені МОН. Електронні версії всіх збірників завдань для ДПА буде розміщено в Інтернеті не пізніше 1 квітня. У Міністерстві освіти і науки запевнили, що відомство відмовиться від ганебної практики примусового придбання збірників завдань школярами та батьками.

У 4-х класах державна підсумкова атестація із української мови та читання, математики буде проведена з 13 до 22 травня. У навчальних закладах з навчанням російською, іншими мовами національних меншин можуть підлягати атестації і результати навчальної діяльності з мови навчання.

Дев’ятикласники складатимуть шкільні іспити з 2 до 16 червня з п'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу. У загальноосвітніх навчальних закладах (класах, групах) з поглибленим вивченням предметів, спеціалізованих навчальних закладах, ліцеях, гімназіях, колегіумах таким предметом за вибором може бути той, що вивчався поглиблено.

З усіх обов’язкових предметів атестація має проводитися письмово. У разі проведення атестації за вибором, форму проведення атестації, усно чи письмово, обирають учні.

Державна підсумкова атестація з української мови для випускників 9-х класів проводитиметься 13 червня у формі диктанту. Конкретні дати проведення атестації з інших предметів визначають навчальні заклади за погодженням з відповідними управліннями освіти.

Державна підсумкова атестація для випускників 11-х класів, враховуючи графік проведення ЗНО, буде проведена у період з 23 до 29 травня з трьох предметів у письмовій формі. У цей період навчальні заняття для одинадцятикласників проводитися не будуть.

На 23 травня призначено проведення ДПА одинадцятикласників з української мови, що відбудеться у формі переказу. Дати проведення атестації з двох інших предметів (з історії України або математики (для учнів, які навчалися за універсальним профілем) чи з профільного предмета (для учнів, які навчатися в класах інших профілів) та з предмета за вибором учнів) визначать навчальні заклади.

Результати державної підсумкової атестації виставляються у додатки до свідоцтв про базову загальну середню освіту та атестатів про повну загальну середню освіту та враховуються при визначенні середнього бала документа про освіту.

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень