Зустріч з керівництвом Інтернаціоналу Освіти

14 березня 2014,Публікації » Новини

Зустріч з керівництвом Інтернаціоналу Освіти13 березня 2014 року у рамках візиту керівництва Інтернаціоналу Освіти до Профспілки працівників освіти і науки України відбулася низка зустрічей іноземної делегації з освітянами.

Київська міська організація Профспілки вітала шановних гостей – Фреда Ван Левена – Генерального секретаря Інтернаціоналу освіти, Мартіна Рьомера – Європейського директора Європейського комітету профспілок освіти, Ренді Вайнгартен – Голову Американської Федерації Профспілок, Патріка Роуча – заступника голови Профспілки вчителів Великобританії, Кунку Даміанову – Голову Постійного Комітету з питань рівності ЄКПО, Синдикат болгарських вчителів, Славомира Броняжя – Голову Польської профспілки вчителів, Мішель Рінгетт – радника голови Американської Федерації Профспілок зі стратегічних ініціатив, а також першого заступника Міністра освіти і науки України Інну Совсун.

Темами спілкування делегацій за круглим столом були питання сучасного стану освітнього профспілкового руху в Україні, основних форм і напрямів діяльності профспілки, участі профспілки у функціонуванні громадянського суспільства тощо.

Під час зустрічі керівництво Інтернаціоналу Освіти мало можливість поспілкуватися з першим заступником Міністра освіти і науки України Інною Совсун щодо стану та розвитку національної освіти та проблем працівників галузі.

Іноземна делегація цікавилася формами взаємодії Профспілки з новим Урядом країни. В свою чергу, українська сторона відзначила, що незважаючи на сучасну економічну ситуацію, яка склалася в країні, профспілки посідають важливе місце в суспільному житті держави і є рупором інтересів працівників у забезпеченні їхніх реальних потреб. Заходи, які були неодноразово проведені профспілками та їхніми лідерами, засвідчують ефективність у відстоюванні інтересів працівників і важливу роль у суспільно-політичному житті країни. Враховуючи всі обставини, профспілка доскладає зусиль, щоб відродити соціальний діалог між Урядом, роботодавцями та профспілками.

Наприкінці зустрічі керівництво Інтернаціоналу Освіти зазначило, що надаватиме консультативно-методичну допомогу з метою врегулювання ситуації, що склалася в Україні протягом останніх місяців.

Після засідання круглого столу іноземна делегація разом із керівництвом ЦК Профспілки та Київської міської організації пішли на Майдан, щоб вшанувати пам'ять загиблих героїв.

Прес-служба КМОППОіНУ

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку