«Шевченкоманія» у Київському університеті імені Бориса Грінченка

14 березня 2014,Новини, Вища освіта

«Шевченкоманія» у Київському університеті імені Бориса Грінченка    12 березня 2014 року у конференц-залі Навчального корпусу №1 Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася презентація Всеукраїнського науково-популярного проекту «Шевченкоманія», приуроченого до 200-річчя Великого Кобзаря. Модератором заходу виступив завідувач Науково-дослідної лабораторії літературознавства Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор філологічних наук, професор – Ярослав Поліщук.

Ця подія стала для нас продовженням відкриття титульного національного поета, світоча України: всі присутні мали нагоду ознайомитися із презентацією унікальних видань «Кобзаря» (факсимільне видання 1860 року), «Листування Тараса Шевченка» за редакцією академіка Сергія Єфремова (репринтне видання раритету 1929 року), науково-літературної праці Василя Пахаренка «Шевченко як геній» (2013, 840 с.).

З особливою увагою були сприйняті виступи спеціальних гостей – Тетяни Мейзерської (професора Київського лінгвістичного університету), Олександра Третякова (директора видавництва «Брама Україна»).

Органічними в контексті заходу пролунали мистецькі проекти за участі Заслуженого артиста України Віктора Тетері, Заслуженого артиста України Тараса Яницького, концертмейстера – Людмили Сивопляс.

Визначній даті була присвячена прем’єра вокального циклу «Три колискові» (вірші Т. Шевченка, муз. В. Вишинського) у виконанні Заслуженого діячі мистецтв України Оксани Петрикової у супроводі автора. В цьому творі яскраво відображено сучасне творче розуміння поезії Тараса Шевченка.

Колектив НМЦ інформаційно-рекламної

та профорієнтаційної діяльності,