Щодо економії державних коштів та недопущення втрат бюджету

27 березня 2014,Новини, Оплата праці

Щодо економії державних коштів та недопущення втрат бюджету01 березня 2014 року Кабінет міністрів України прийняв постанову № 65 "Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету". Зазначеною постановою затверджено заходи щодо економного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету. Крім того, органам місцевого самоврядування рекомендовано затвердити протягом місяця заходи щодо економного та раціонального використання бюджетних коштів.

Вказаний нормативно-правовий акт має ряд норм, що викликають питання до їх застосування, а саме: тимчасове припинення встановлення доплат за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників (п. 12 заходів).

Слід зазначити, що ця постанова не повинна застосовуватись до організацій, що фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів до моменту затвердження органами місцевого самоврядування відповідних заходів. В тих закладах освіти, які фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, оплату заміни працівників, що знаходяться на лікарняному, необхідно здійснювати у вигляді доплати за суміщення професій (посад) на умовах визначених колективним договором.

Юридичний відділ КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку