Профспілка категорично проти порушення трудових прав педагогів!

9 квітня 2014,Публікації » Новини

Профспілка категорично проти порушення трудових прав педагогів!ЦК Профспілки працівників освіти і науки України ознайомився з проектом Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики)», що розроблений Кабінетом Міністрів України і висловлює рішучий протест намірам звузити трудові права педагогічних та інших працівників навчальних закладів та установ освіти.

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямував лист до Виконуючого обов’язки Президента України, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова щодо недопущення прийняття змін до чинного законодавства, які порушують трудові та соціальні права освітян, забезпечити додержання прав і свобод людини і громадянина

У листі, зокрема, наголошується, що є неприпустимим внесення змін до статті 25 Закону України «Про загальну середню освіту», за якими розміри доплат вчителям за класне керівництво, завідування кабінетами, перевірку зошитів коливається в межах від 0 до 15, 20 чи до 25 відсотків.

Відповідна оплата має встановлюватися у фіксованому розмірі, як це відбувалося впродовж багатьох десятиліть, що узаконено чинною редакцією статті 25 закону «Про загальну середню освіту».

Не можна допустити внесення змін до Закону України «Про позашкільну освіту» стосовно запровадження плати за одержання учнями документа про позашкільну освіту, оскільки це звужує права громадян на безоплатне одержання освіти та не відповідає нормам основного освітянського закону «Про освіту».

Реалізація таких змін може призвести до того, що діти, які здобули позашкільну освіту, можуть бути позбавлені можливості отримати відповідний документ через неспроможність батьків оплатити вартість його виготовлення.

Прийняття вказаних та інших запропонованих Кабінетом Міністрів України змін законів викличе різке погіршення матеріального становища працюючих, особливо в умовах підвищення цін та тарифів, спричинить глибоке невдоволення в освітянських трудових колективах, що може призвести до масових акцій протесту.

Наголошуємо, що освіта має підтримуватися будь-якою ціною, інакше реальною стає загроза існуванню суспільства і цілісності народу, зникне сенс існування держави.

Завантажити звернення ЦК Профспілки [249.5 Kb] (cкачувань: 62)

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018