У Подільській РОП стартувала звітно-виборна кампанія

У Подільській РОП стартувала звітно-виборна кампаніяПодільська районна у м. Києві організація Профспілки працівників освіти і науки України розпочала звітно-виборну кампанію.

Відповідно до порад Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України щодо організованого проведення звітно-виборних профспілкових зборів в первинних організаціях, президія районної ради Профспілки працівників освіти в квітні провела навчання голів первинних профспілкових організацій дошкільних установ та шкіл-дитячих садочків на базі ДНЗ № 98, більшість з яких стартують в травні місяці 2014 року.

Тема семінару-навчання – «Підготовка і проведення звітно-виборних зборів у первинній профспілковій організації».

Основна мета заходу полягала у тому, щоб кожен профспілковий комітет прозвітував перед спілчанами та всебічно проаналізував стан справ у профспілковій організації. Одним із завдань семінару-навчання було прийняти рішення зборів, яке б визначало конкретні завдання, а новообраний комітет був здатний забезпечити його виконання і успішно вирішувати поточні питання.

З головами профспілкових організацій був проведений «майстер – клас», де роль голови первинної профспілкової організації взяла на себе голова районної організації Профспілки Галина Ткач, яка разом із профспілковим комітетом ДНЗ № 98 провели підготовку та звітно-виборні збори. Голови профспілкових комітетів отримали звіт районної організації Профспілки працівників освіти за період з березня 2013 р. по березень 2014 р., примірний порядок ведення зборів, примірний проект рішення, конкретні матеріали до звітної доповіді голови профкому.

Голова первинної профспілкової організації ДНЗ № 98 Валентина Бібік познайомила своїх колег з діяльністю первинної організації, розповіла і показала співпрацю профкому з роботодавцем – Валентиною Шапоренко щодо соціального захисту членів профспілки через реальну дію колективного договору.

Подільсьска РОП

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку