Номер переказу з української оголосять 23 травня о 9.00

22 травня 2014,Публікації » Новини

Номер переказу з української оголосять 23 травня о 9.00У п’ятницю 23 травня одинадцятикласники складатимуть іспит з української мови. Оголошення завдань державної підсумкової атестації з української мови для учнів 11-х класів відбудеться 23 травня 2014 року о 9.00 год. на Першому Національному каналі України та Національній радіокомпанії України.

Державна атестація з української мови є обов’язковою для учнів усіх загальноосвітніх навчальних закладів і буде проведена у формі переказу тексту. Цього року варіант переказу буде обраний з 53 текстів, що запропоновані у Збірнику переказів для державної підсумкової атестації з української мови.

Обсяг текстів для переказів відповідає вимогам чинної програми і складає від 350 до 450 слів.

На виконання завдання ДПА з української мови учням буде відведено 90 хвилин, протягом яких вони мають сприйняти на слух текст й докладно відтворити його в письмовій формі.

Результати державної підсумкової атестації будуть виставлені у додатки до атестатів про повну загальну середню освіту та враховані при визначенні середнього бала атестата.

Прес-служба КМОППОіНУ

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку