Зовнішнє тестування "виявило" багато проблем у системі освіти

Зовнішнє тестування "виявило" багато проблем у системі освіти Проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань виявило безліч проблем у вітчизняній системі освіти. У першу чергу, це різнопланове подання матеріалів у підручниках
Про це розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук у ході Інтернет-конференції на порталі ЛІГА.net.

Також абсолютно очевидною, на думку І.Лікарчука, є проблема якості роботи школи. "Дуже часто назва школи і килимові доріжки з паркетними полами абсолютно не відповідають тому рівню, що демонструють випускники цієї школи під час зовнішнього оцінювання", відзначає директор УЦОЯО.

За його словами, зовнішнє тестування дуже добре вказує і на таку проблему, як якість роботи шкіл, розташованих в одній місцевості.
"Подібних проблем дуже багато. Є більш і менш важливі. Ну а після завершення тестування ми будемо аналізувати і виділяти їх більш чіткіше", доповнив І.Лікарчук.

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.