Третій сезон Студентської Ліги «Динамо» завершився

26 травня 2014,Публікації » Новини

Третій сезон Студентської Ліги «Динамо» завершився24-го травня на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського відбулася знаменна подія – фінальні матчі чергового сезону Студентської Ліги «Динамо», яка проводиться щорічно серед студентських команд вищих навчальних закладів міста Києва.

Із року в рік змагання набирають нових обертів. У першому турнірі брали участь 12 команд. Переможцем стала команда Національного університету харчових технологій.

У другому сезоні Студентська Ліга налічувала вже 16 колективів. Фінал і матч за третє місце проводилися вперше на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. У нинішньому розіграші участь у турнірі взяли 20 команд. Матчі проходили на спортивно-тренувальній базі ФК «Динамо» в Конча-Заспі та на базі ДЮФШ «Нивки».

Груповий етап Студентської ліги стартував у жовтні 2013 року. З легкої руки Сергія Реброва, Максима Коваля і Джермейна Ленса були сформовані чотири групи, з яких у стадію плей-оф вийшло по дві команди. Після очних зустрічей команди змагалися за вихід у фінал.

У першому півфіналі команда Київського Університету імені Бориса Грінченка переграла команду Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, а студенти Національного університету харчових технологій виявилися сильнішими за студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

За палкої підтримки вболівальників команди показали відмінний футбол повний драматизму, пристрастей та принципової боротьби.

Першими в матчі за третє місце на поле вийшли студенти Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана та Національного медичного університету імені О.О.Богомольця.

У завзятій та напруженій боротьбі з мінімальним рахунком 1:0 перемогу святкували «медики». Доля третього місця вирішилася завдяки єдиному голу, забитому за лічені хвилини до фінального свистка, коли арбітр призначив пенальті. Необхідно зазначити, що з усіх учасників фінальних матчів лише Національний медичний університет імені О.О. Богомольця вже вдруге змагався за бронзу турніру.

Фінальний матч закінчився з таким же рахунком, але в цьому двобої все вирішилося ще на початку першого тайму. Команда «харчовиків» виявилася сильнішою за колектив «грінченківців». Автором єдиного м'яча, який забезпечив команді чемпіонство став Олег Бондарчук. Радості переможців не було меж!

Церемонія нагородження пройшла в урочистій атмосфері. У ній взяли участь президент київського «Динамо» Ігор Суркіс, Міністр молоді і спорту України Дмитро Булатов, голова Студентської профспілкової асоціації Олександр Яцунь, ректори Національного університету харчових технологій Сергій Іванов та Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огнев’юк, ветерани «Динамо» Володимир Мунтян та Леонід Буряк, президент офіційного Фан-клубу ФК «Динамо» (Київ) Сергій Михайленко та інші.

Почесні гості у своїх промовах вітали учасників і вболівальників турніру, вручили гравцям команд медалі та цінні подарунки. Окрім команд, також були відзначені гравці в індивідуальних номінаціях. Так, кращим гравцем став Олег Бондарчук (НУХТ), а кращим воротарем – Олег Войтович (НМУ імені О.О. Богомольця). Ці футболісти, отримали спеціальні призи від динамівських легенд – Леоніда Буряка та Володимира Мунтяна.

Під радісні вигуки переможців і бризки шампанського відбулося вручення головного трофею змагань – КубкуСтудентської Ліги «Динамо».Закінчилася церемонія нагородження загальним тріумфом і спільними фото на пам'ять.

Про змагання читайте в свіжому номері газети "Команда" №61(4368) 26-27 травня 2014 року.

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН

04.червня