Подільська РОП: підсумки роботи первинок підбито

Подільська РОП: підсумки роботи первинок підбитоНавчальний 2013-2014 рік на Подолі завершився звітно-виборними зборами в первинних профспілкових організаціях дошкільних навчальних закладів.

Підводячи підсумки роботи первинок, президія районної ради Профспілки працівників освіти організувала і провела для профспілкового активу ДНЗ туристичну поїздку до історичного міста Київщини, Переяслава-Хмельницького. Вони побували у музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини – музеї просто неба, який входить до складу Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав».

У музеї представлено українське село Середньої Наддніпрянщини як кінця ХІХ, початку ХХ століть, так і будівлі та стоянки з часів пізнього палеоліту до часів Київської Русі. На території розміщено 13 тематичних музеїв, які є органічним продовженням музею-села, що ознайомлює з народною культурою, архітектурою та творчістю, звичаями та обрядами українців.

Профспілковий актив мав нагоду побачити експозицію музею українського рушника, де представлено ткані поліські рушники, знамениті кролевецькі рушники та всі види рушників різних регіонів України: вишиті, ткані, вишиті «тамбурним швом», монастирські, виготовлені ажурною технікою (довбанкою, вирізуванням, мережкою-витяганкою, мережкою з настилом), рушники, виконані «хрестиком» та ін.

Учасники екскурсії отримали насолоду від екскурсії, яка дала можливість ще більше пізнати свій рідний чудовий край .

Подільська РОП

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку