МОН визначено структуру 2014/15 навчального року

13 червня 2014,Публікації » Новини

Міністерством освіти і науки розроблені рекомендації щодо навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів та структури 2014/2015 навчального року.

У наступному навчальному році міністерство рекомендує організувати навчальні заняття за семестровою системою: І семестр – з 1 вересня до 26 грудня, ІІ семестр – з 12 січня до 29 травня.

Осінні канікули рекомендовано провести з 27 жовтня до 2 листопада, зимові - з 29 грудня до 11 січня, весняні - з 23 до 29 березня.

Навчальний рік випускників початкової, основної та старшої школи буде завершено проведенням державної підсумкової атестації.

Шкільні іспити учнів 4-х класів відбудуться у вигляді підсумкових контрольних робіт з 12 до 21 травня з трьох предметів: читання, української мови та математики.

Державна підсумкова атестація дев’ятикласників відбудеться у період з 1 до 8 червня. Випускники шкіл складуть шкільні іспити з 22 до 28 травня.

Головною новацією державної підсумкової атестації у 2014/15 навчальному році стане скорочення кількості іспитів в учнів 9-х класів з 5-ти до 3-х, а також відмова від обов’язкових збірників завдань ДПА для учнів шкіл.

Вручення документів про освіту Міністерство освіти рекомендує провести для випускників 9-х класів 10 – 11 червня, 11-х класів – 30 – 31 травня.

Рішення про доцільність проведення навчальної практики та навчальних екскурсій загальноосвітні навчальні заклади прийматимуть самостійно.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку