Волонтерська допомога бійцям Нацгвардії: Омбудсмен – Профспілка - Автомайдан

8 липня 2014,Публікації » Новини

Волонтерська допомога бійцям Нацгвардії: Омбудсмен – Профспілка - Автомайдан8 липня 2014 року в прес-центрі інформаційно-аналітичного агентства «Главком» відбувся прес-брифінг на тему «Волонтерська допомога в забезпеченні бійців Національної Гвардії і вимушених переселенців зі Сходу України».

Учасниками прес-конференції були Валерія Лутковська, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Олександр Яцунь, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, Дмитро Карп, координатор «Автомайдану Київ».

Вони розказали про збір та адресну доставку гуманітарного вантажу для бійців Націонлаьної Гвардії та у місцях компактного поселення вимушених переселенців із зони АТО.

Спілкуючись і з представниками мас-медіа Валерія Лутковська зазначила, що офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно з декількома організаціями за підтримки Програми розвитку організації Об’єднаних Націй створили так званий ресурсний центр.

Центр складатиметься із трьох основних блоків. Перший блок стосується покращення законодавства. «Цей блок вже працює: функціонує група, яка розробляє проекти, які потрібні для вирішення тих проблем, з якими зіштовхуються люди, що перемістилися із зони АТО до безпечних регіонів України», - сказала Валерія Лутковська.

Другий блок – це центр допомоги, в якому працює приймальня, де волонтери приймають внутрішніх переселенців із Автономної Республіки Крим та із зони АТО.

На прес-конференції Уповноважений Верховної Ради України з прав людини презентувала третій варіант дії цього ресурсного центру. Це варіант, коли є волонтери, що зібрали необхідну допомогу для військових в зоні АТО і є ті, хто буде забезпечувати доставку зібраного вантажу. «Профспілка освітян м. Києва на чолі з Олександром Яцунем допомогла зібрати гуманітарну допомогу для військових, що перебувають у зоні АТО, а організація «Автомайдан Київ» під керівництвом Дмитра Карпа забезпечить гарантію доставки цієї допомоги тим, кому вона адресована», - зауважила Валерія Лутковська.

Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України зазначив, що освітяни Києва не стоять осторонь нагальних проблем Збройних Сил України, їх оснащення та їх соціального побуту. «Пожертви вчителів, вихователів, викладачів та студентів, перераховані на рахунки Міноборони, станом на 1 липня склали близько 1 млн грн. Це була акція загальнонаціонального масштабу», - підкреслив Олександр Яцунь.

Разом з тим, до профспілки надходили тривожні сигнали від київських військових батальйонів про те, що їм не вистачає оснащення. Тому освітяни зголосилися за рахунок власних внесків надати їм гуманітарну допомогу та придбати білизну, носки, спальні мішки, прогумовані плащі. «Доставка цього вантажу до наших побратимів потребує безпеки. Адже важливо, щоб він не загубився по дорозі. Таку безпеку нам гарантують представники Автомайдану Київ», - сказав голова Профспілки освітян м. Києва.

Координатор «Автомайдану Київ» Дмитро Карп повідомив, що вже протягом двох місяців здійснюється доставка вантажу у зону АТО. «Цим займається маленька тендітна дівчина, яка має двох дітей, але при цьому, не боїться кожних два дні проїжджати всі блокпости. Вже скоординовано рух у зоні АТО, є супровід, є перевалочні пункти, налагоджено співпрацю з іншими організаціями, які також допомагають з доставкою вантажу», - поінформував Дмитро Карп.

Учасники прес-конференції також повідомили, що бажаючі допомогти можуть звертатися до організацій, де їм буде надано роз’яснення що і як необхідно робити.

Переглянути трансляцію прес-брифінгу можна тут http://www.youtube.com/watch?v=ekaT4Doj7-A

Прес-служба КМОППОіНУ

11.листопада