Університети вже отримали 360 тис. заяв на бакалаврат

Університети вже отримали 360 тис. заяв на бакалавратВ Україні триває активна фаза вступної кампанії до вищих навчальних закладів, яка цього року стартувала 11 липня. За повідомленням Міністерства освіти і науки, за перші три дні на вступ до бакалавріату подано майже 360 тисяч заяв від абітурієнтів.

Як відомо, у 2014 році вступники мають можливість подати документи до 5 вищих навчальних закладів та на 3 спеціальності в кожному з них.

Усього, станом на 15 липня, в Єдиній державній електронній базі з питань освіти за освітньо-кваліфікаційними рівнями молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра зареєстровано 644 860 заяв від 303 659 осіб.

До вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації подано 94 976 заяв від 64 006 абітурієнтів, до ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації – 549 053 заяви від 242 831 абітурієнта.

Навчатися за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста, станом на 15 липня, виявили бажання 61 299 осіб, від яких отримано 92 133 заяви. На навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра виші отримали 359 328 заяв від 131 181 вступника.

Також понад 84 тисячі осіб подали заяви на вступ за ОКР спеціаліст та майже 60 тисяч на вступ до магістратури.

Третина заяв про вступ від абітурієнтів отримана вищими навчальними закладами за допомогою електронної системи подання документів – 215 306.

Прийом документів триватиме до 12.00 годині 1 серпня. Абітурієнти, які мають проходити співбесіду, вступні екзамени або творчі конкурси у вищих навчальних мають встигнути подати документи до 24 липня.

За матеріалами:osvita.ua

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку