Горизонт 2020 – нова програма ЄС для науковців

29 серпня 2014,Публікації » Новини

Горизонт 2020 – нова програма ЄС для науковцівУ 2014 році Європейським союзом створено нову програму «Горизонт 2020». Горизонт 2020 – програма ЄС з досліджень та інноваційної діяльності. Метою програми є зміцнення конкурентоспроможності Європи у глобальному вимірі, її економічного зростання та створення нових робочих місць. Вона триватиме до 2020 року. Загальний бюджет програми складе близько 70 млрд євро.

Програма «Горизонт 2020» покликана об’єднати всі існуючі європейські ініціативи з досліджень та інновацій, які фінансуються через Рамкову програму з досліджень та інноваційного розвитку (РП), Рамкову програму конкурентоспроможності та інновацій (СІР) та Європейський інститут інновацій та технологій (ЕІТ).

Таким чином, поєднуючи три окремі програми відбувається об’єднання галузі досліджень та інновацій. В той же час Горизонт 2020 робить акцент на соціальних викликах та дає більший доступ для усіх компаній, університетів, інститутів у країнах ЄС та за його межами. Більше того, завдяки новим інструментам вона дає можливість малим та середнім підприємствам приймати участь у програмі. Горизонт 2020 є фінансовим інструментом впровадження Інноваційного союзу, ініціативи Європи 2020 з метою забезпечення конкурентоспроможності Європи та появи нових робочих місць.

У зв’язку з цим фундацією Central European Academy Studies and Certification (CEASC) заплановані два науково – практичних семінари на тему «Європейські кваліфікаційні рамки (ERK) та інструменти їх реалізації в програмі Horyzont 2020»,які відбудуться 5 вересня у Львові та 9 вересня у Києві.

На семінарах буде обговорений компонент програми «Передова наука». В рамках обговорення можна буде дізнатися про:

• підтримку найталановитіших та креативних науковців та наукових колективів щодо проведення передових досліджень найвищого рівня через Європейську Дослідницьку Раду (ERC);
  • наукову співпрацю з метою пошуку нових та перспективних областей досліджень через підтримку Майбутніх та виникаючих технологій (FET);
  • надання дослідникам можливостей для навчання та розвитку кар’єри у рамках програми дій Марі Складовської Кюрі (Marie Skłodowska-Curie Actions);
  • забезпечення доступу всіх європейських дослідників до висококласних дослідницьких інфраструктур (включаючи е-інфраструктури).

Детальніше про семінар можна дізнатися  http://www.ceasc-bw.com/products/gorizont-2020/

Семінари призначені для викладачів вищих навчальних закладів України. Їх метою є ознайомлення із можливостями, якими зможуть скористатися українські викладачі і науковці в рамках програми «Горизонт 2020» у найближчі шість років. Участь у семінарах є безкоштовною. Ці зустрічі можуть допомогти багатьом талановитим українцям знайти нові шляхи професійного розвитку і побудови наукової кар’єри, особливо у цей непростий час.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018