«ЕКО-ІДЕЇ зі всього світу - 2014»

10 вересня 2014,Публікації » Новини

«ЕКО-ІДЕЇ зі всього світу - 2014»Стартував вже шостий дитячий екологічний проект «ЕКО-ІДЕЇ зі всього світу - 2014» в рамках міжнародного конкурсу " Eco Picture Diary ".  Конкурс триватиме до20 жовтня В Україні проект організованийФондом Кличко за підтримки компанії Panasonic.

Створений більше ніж 6 років тому проект «Eco Picture Diary» об’єднав більше мільйона дітей з 52 країн світу. Метою цього конкурсу євиховання у підростаючого покоління дбайливого відношення до природи, популяризація екологічної культури та розвиток відчуття причетності до вирішення світових екологічних проблем.

«Створити умови для самореалізації є одним із головних завдань для Фонду Кличко. Вже більше десяти років ми підтримуємо молодь у сфері спорту та освіти. Ми прагнемо, щоб усі діти, які візьмуть участь у конкурсі відчули свою причетність до якісних змін в країні», - зазначила виконавчий директор Фонду Кличко Аліна Носенко.

Цього року акцент проекту буде спрямований на пошук ідей, які допоможуть зберегти культурну спадщину України. Це є головним завданням для всесвітньої організації UNESCO, яка є партнером до проведення конкурсу.

«Наш світогляд формується з того, як ми говоримо, які слова підбираємо. Ідеї дітлахів можуть змінити світ!», - якось зазначила Ірина Бокова, генеральний директор UNESCO.
Участь у проекті можуть взяти діти молодшого та середнього шкільного віку (від 7 до 15 років включно), котрі навчаються у загальноосвітніх школах всієї України.
Всі учасники конкурсу будуть поділені на вікові категорії: 7-9, 10-12, 13-15 років і в кожній буде визначено Фіналіста.

Імена та прізвища фіналістів та переможця українського конкурсу будуть оголошені наприкінці жовтня 2014 року. Всі фіналісти отримають цінні подарунки від компанії Panasonic, яка ініціювала цей проект у 2008 році. У листопаді 2014 року міжнародне журі визначить шістьох переможців з різних країн світу.«Сам проект, як і робота із щоденником додали мені впевненості у собі. Я зрозуміла, що треба продовжувати фантазувати, придумувати та реалізовувати свої ідеї для збереження прекрасного в нашому світі. Коли я зустрілась із учасниками, які приїхали зі всього світу, то зрозуміла, що я не єдина хто так вважає», - коментує переможниця минулого року Ксенія Назар`єва.

Юним учасникам для зображення своїх ідей запропоновано спеціальний ЕКО-щоденник, який вони будуть заповнювати самостійно або разом з батьками чи вчителями. Щоб ознайомитись із правилами та замовити щоденник (безкоштовно), необхідно просто заповнити анкету на сайті eco.klitschkofund.org

Заповненні щоденники необхідно надіслати на адресу Фонду Кличко.