Виїзний семінар для освітян Голосієва

Виїзний семінар для освітян Голосієва Наприкінці вересня Голосіївська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України організувала виїзний історико-краєзнавчий семінар до міста Чернігова для директорів дошкільних навчальних закладів і навчально-виховних комплексів району.

Програма одноденного туру «Перлина Чернігівщини» включала екскурсії містом Козелець, відвідування відвідування соборів Різдва Богородиці та Борисоглібовського, Антоніївих печер, Болдієвих гір.

Назва містечка Козелець походить від лісу на околиці, званого «козелес», бо в ньому водилося багато диких кіз. Цю версію доводить і герб Козельця, наданий йому в 1663 році: на гербі зображений срібний козел із золотим хрестом на спині.

Сьогодні Козелець відомий насамперед завдяки собору Різдва Богородиці, який міг би стати окрасою столичного міста.

За величністю і красою архітектури собор належить до найкращих архітектурних витворів XVIII ст. в Україні та Росії. А створили мурований, двоповерховий храм у стилі бароко відомі архітектори А.В. Квасов та І.Г.Григорович-Барський.

Храм-усипальниця вражає монументальністю і водночас святковістю та вишуканістю, що нагадують тонкий витвір ювелірного мистецтва. В інтер’єрі собору панують центральна баня та різьблений з липи позолочений іконостас, створений, як вважається, за участю видатного архітектора В.В.Растреллі. Поряд з храмом розташована чотириярусна дзвіниця. Її висота до хреста становить 50 метрів. Це своєрідний давній маяк, який видно на далекій відстані степового простору.

Собор у Козельці є останньою спорудою в історії українського барокового храмового будівництва. Наприкінці XVIII ст. відбувся перехід до архітектурної стилістики Греції та Риму, в Україну прийшов період класицизму.

Під час поїздки освітяни мали можливість дізнатися чимало цікавих фактів з історії м. Козелець, поспілкуватися між собою та духовно відпочити.

Голосіївська РОП

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку