Свято освітян під гаслом «Нам Україна вище над усе! З вірою у перемогу!»

Свято освітян під гаслом «Нам Україна вище над усе! З вірою у перемогу!»2 жовтня 2014 року у Будинку вчителя з нагоди Дня працівника освіти Київський міський голова Віталій Кличко привітав столичних освітян зі святом.

До урочистостей та вітальних слів долучилися директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Олена Фіданян, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, батьки та учні.

Цьогорічне освітянське свято пройшло під гаслом «Нам Україна вище над усе! З вірою у перемогу!».

Перед початком офіційної частини педагоги столиці ініціювали благодійний вернісаж на підтримку київських учителів-учасників АТО та бійців 12-го батальйону територіальної оборони. Також благодійну акцію «З Україною у серці» провела учнівська молодь вищого професійного училища № 33.

Усі учасники заходу отримали символічні жовто-блакитні стрічки від вихованців ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус».

Віталій Кличко звернувся з вітальним словом до працівників освіти: «Сьогодні ми бачимо, наскільки патріотично налаштовані українці, особливо молодь. Серед наших співгромадян, які захищають незалежність та цілісність країни у зоні АТО, також немало вчителів та працівників освіти. У такому надзвичайному рівні патріотизму українців та відданості Батьківщині є і ваша заслуга. Я хочу подякувати за вашу витримку, за те, що, незважаючи на усі труднощі, ви інвестуєте свій час та сили в найцінніше, що у нас є – у наших  дітей».

Мер Києва зазначив, що в нинішній кризовій ситуації в країні та у столиці, зробить все можливе, аби вчителі отримували достойну винагороду за свою непросту роботу.

«Ми робимо все від нас залежне, щоб ні в якому разі не знімати надбавки до зарплатні вчителям, і щоб гроші виплачувалися вчасно. У результаті складних перемовин з Урядом нам вдалося залучити додаткові кошти – 908 мільйонів гривень – в бюджет столиці на освіту. У тому числі на заробітну плату – 208,5 мільйонів гривень», – сказав Київський міський голова.

Віталій Кличко також відзначив пам’ятними подяками працівників столичної освіти.

Більше фото на FACEBOOK

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку