Профспілка б’є тривогу!

11 червня 2009,Публікації » Новини

Профспілка б’є тривогу! Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України стурбована станом оплати праці працівників закладів освіти міста Києва. У зв'язку з цим погіршується стан оплати праці працівників закладів освіти.

Кожного дня фахівці КМОППОіНУ проводять моніторинг стану оплати праці та відпускних коштів у районах столиці.

У Святошинському районі столиці систематично затримується виплата заробітної плати (понад 2 тижні); станом на 11 червня не вистачає коштів на виплату відпускних та допомоги на оздоровлення при наданні відпустки.

У Оболонському районі бракує коштів на виплату відпускних та допомоги на оздоровлення при наданні відпустки (дефіцит 25% від запланованого фінансування на зазначені статті витрат). Працівникам цього району не виплачено грошову винагороду в розмірі 100% посадового окладу відповідно до ст. 57 Закону України "Про освіту" (традиційно ці виплати здійснювались до 8 березня та 1 вересня по 50% посадового окладу). Досі освітянам Оболонського району не надано надбавку за складність та напруженість в роботі за січень та лютий 2009 року.

Працівникам освіти Шевченківського району не виплачено грошову винагороду в розмірі 100% посадового окладу відповідно до ст. 57 Закону України "Про освіту" та не виплачено надбавку за складність та напруженість в роботі за січень і лютий 2009 року.
У Дарницькому, Солом'янському, Подільському районі не виплачено надбавку за складність та напруженість в роботі за січень та лютий, а в Деснянському – ще й за березень поточного року.

У Голосіївському районі можливі проблеми з виплатою відпускних та допомоги на оздоровлення при наданні відпустки.
Інформація була озвучена на нараді в КМДА (засідання координаційного комітету сприяння зайнятості населення) 10 червня завідувачем правового відділу КМОППОіНУ А.В. Кузнецовим.

Прес-служба КМОППОіНУ