Який режим роботи в канікулярний період?

24 жовтня 2014,Публікації » Новини

Який режим роботи в канікулярний період?Під час канікул, що не збігаються з черговою відпусткою, педагогічні працівники залучаються до педагогічної та організаційної роботи в межах часу, що не перевищує їхнього навчального навантаження до початку канікул (п. 25 Типових правил внутрішнього розпорядку для працівників державних навчально-виховних закладів України, затверджених наказом Міністерства освіти України від 20.12.93 р. № 455).

Пунктом 5.2.2 Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2011–2015 роки передбачено, що залучення учителів, які здійснюють індивідуальне навчання дітей за медичними показаннями, до виконання іншої організаційно-педагогічної роботи у канікулярний період, здійснюється в межах кількості годин навчального навантаження, установленого при тарифікації до початку канікул.

Чи може учителю під час канікул надаватися робота не за його посадою (ремонтні роботи, прибирання території тощо)?

Педагогічний працівник зобов’язаний виконувати обов’язки, передбачені його посадовою інструкцією. Від виконання інших, нетипових для педагогічного працівника обов’язків, наприклад, некваліфікованих робіт, у тому числі і під час канікулярного періоду, учитель має право відмовитися.

Юридичний відділ КМОППОіНУ