Зустріч Віталія Кличка з профспілками столиці

20 листопада 2014,Публікації » Новини

Зустріч Віталія Кличка з профспілками столиці19 листопада 2014 року у Будинку вчителя відбулася зустріч Голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка з представниками профспілок міста Києва різних галузей: комунального господарства, освіти, охорони здоров’я, транспорту та інших.

Голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник зауважив, що така зустріч спричинена рядом питань, на які немає остаточних відповідей, а саме: що заважає створити у столиці гідні робочі місця? отримувати гідну заробітну плату та мати високий рівень життя?

Кожен із представників певної галузі озвучив проблеми, які існують у трудових колективах та кожній сфері.

Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь у своєму виступі наголосив, що Кабінет Міністрів України планує урізати надбавки та доплати вчителям, що призведе до негативного наслідку. Адже вчитель вищої категорії, який має 25 років стажу, залишиться з окладом 1800 грн. Із девальвацією гривні, зі збільшенням оплати за комунальні послуги, вчителі та вихователі стали найбіднішою верствою населення в Україні, і зокрема, в Києві.

Також він зауважив: «12 листопада 2014 року біля стін ЦВК, де проходило засідання Київради, освітяни столиці прийшли на консолідований пікет в підтримку рішення Київради, щоб та звернулася до Президента, Верховної Ради України з вимогою не вирішувати державні питання за рахунок освітян. Ми вважаємо, що саме з цієї дати у нас почався конструктивний діалог з Київрадою. Наступний такий мітинг може бути під Кабінетом Міністрів, якщо центральна влада не почує наші вимоги. А вимоги у нас досить прості – зберегти номінальні гарантії освітян, а також передбачити муніципальну надбавку за складність та напруженість у роботі на наступний рік».

Під час зустрічі Віталій Кличко заявив, що єдиний спосіб вийти з фінансової ситуації, в яку загнали столицю, – податки на доходи фізичних осіб повинні залишатися у Києві. «Сьогодні на засіданні Кабміну пролунала така фраза, мовляв, що ви, кияни, скаржитеся – у вас найвища зарплата. Але ж і вартість проживання у Києві дорожча, ніж в будь-якому іншому місті України, витрати більші. Тому моя задача – відстояти інтереси киян», – підкреслив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що на засіданні Уряду йшлося і про необхідність зняти надбавки бюджетникам у столиці.

«Кажуть: надбавки у Києві не скасовані. А як можна прибирати надбавки вчителям і лікарям, у яких зарплата становить 2-3 тисячі гривень?! Як ми зможемо побороти корупцію, якщо люди змушені виживати за ці гроші? Ми повинні платити гідні зарплати, змусити економіку працювати, залучати інвестиції», – зазначив мер столиці.

Віталій Кличко підкреслив, що Київ заробляє гроші, головне – щоб їх не вилучали.

«За останні 4 роки у Києва вилучено 33 млрд. грн. Єдиний спосіб вийти з ситуації, в яку нас загнали, – доходи киян повинні залишатися у Києві. Я намагаюся зробити все, щоб Київ став справжнім європейським містом, незважаючи на перешкоди і спротив, який чиниться», – зазначив мер.

Підсумком зустрічі стала заява столичних профспілок про звернення до Президента, Уряду та Парламенту з вимогою ухвалити необхідні рішення для того, щоб податок на доходи фізичних осіб у Києва не вилучали.

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку