У столиці займуться здоров'ям школярів

У столиці займуться здоров'ям школярів У навчальних закладах Києва планують запровадити обов'язкові медогляди. Комплексні медичні огляди школярі проходитимуть щороку. Відповідний проект рішення підтримала постійна комісія Київради з питань освіти та науки. Проектом передбачається, що школярі середніх навчальних закладів Києва щорічно проходитимуть профілактичний медогляд.

"Зараз комплексний огляд здійснюється лише при вступі до школи, у п'ятому класі та при випуску. Але, зважаючи на постійне зростання захворюваності серед населення, появи різних вірусів, подібною профілактикою ми зможемо передбачити багато проблем зі здоров'ям дітей", - запевнила перший заступник начальника ГУ освіти та науки Ганна Руденко.

На сьогодні щорічно учнів оглядають лише педіатр та стоматолог. На екстра-випадки у школах також чергують медсестри. Однак, як свідчить статистика, подібних заходів далеко недостатньо. Минулого року на уроках фізкультури від перенавантажень та спадкових хвороб померло 8 школярів. Зазвичай діти не знають про свої недуги, а батьки, без особливих скарг малюка, на профогляди до медиків не ведуть.

Значних бюджетних затрат нововведення у столичних школах не потребуватиме. Водночас допоможе запобігти більш вартісному лікуванню уже хворих дітей. Це й економія коштів, і справді охорона дитячого здоров'я. Найближчим часом документ винесуть на голосування у сесійну залу.

Нагадаємо, що у квітні у середніх навчальних закладах столиці експериментально впровадили ще одне нововведення - ранкову зарядку. Її проводять перед уроками, аби підняти тонус дітей. Щоб залучити учнів до здорового способу життя, вправи показують відомі спортсмени, як, наприклад, гімнастка Катерина Серебрянська. Якщо "новинка" приживеться у школах на Печерську, де її зараз тестують, то з вересня подібні заняття почнуться у всіх середніх загальноосвітніх закладах столиці.

Як повідомлялось раніше, прокуратурою міста Києва було встановлено, що за період навчання в школі здоров'я дітей значно погіршується. При вступі до школи проблеми зі здоров'ям мають 10-20 % учнів, а вже наприкінці початкової школи до 50-60%.

17.листопада

З ДНЕМ СТУДЕНТА!