Подорож, яка поєднала молоді серця

26 листопада 2014,Новини, Вісті з районів

Подорож, яка поєднала молоді серцяВосени поточного року молоді педагоги Святошинського району отримали унікальну нагоду поринути у світ осінньої краси мальовничої України. На нас чекала незабутня екскурсія Київщиною – місто Біла Церква та село Буки, де розташований казковий ландшафтний парк.

Завдяки екскурсоводу, який супроводжував групу молодих вчителів протягом усієї подорожі, ми дізналися історію виникнення чудового міста - Біла Церква, яке було засноване Ярославом Мудрим як фортеця для захисту від кочівників і назване Юр'єв. За народним переказом, на місці зруйнованого татаро-монголами Юр'єва побудували невелику церкву з білої нетесаної берези. Згодом чумаки назвали її Білою Церквою.

Незабутнє враження залишило відвідування Білоцерківського будинку органної та камерної музики, де ми мали можливість почути різні музичні твори у виконанні заслуженої артистки України Тетяни Орлової.

Далі невелика прогулянка по місту і знову в дорогу.

На перший погляд Буки – це звичайне село Київської області Сквирського району. Але зовсім незвичайні враження залишилися у нас після його відвідування. Прекрасний ландшафтний парк, заснований у 1996 році підприємцем Іваном Сусловим, на території якого він, власне, проживає з дружиною складається з двох частин: храмового комплексу, який включає в себе храми, збудовані на честь синів Івана Суслова – Євгенія та Олександра і дзвіницю Святого Даниїла та самого парку. Ми  потрапили одразу у кілька вимірів. Це і Поляна казок з надзвичайно красивими архітектурними спорудами у вигляді казкових персонажів, і міні-зоопарк та кам’янисті береги Роставиці, яка протікає територією парку. Усіх переповнювало відчуття задоволення, адже побачене вразило кожного. Екскурсію супроводжувала ще і чудова осіння погода, що ще більше піднімало настрій. Група з задоволенням милувалася природою, фотографувалася та ділилася враженнями. Ми отримали неабияку можливість відволіктися від повсякденних побутових проблем і поринути у світ прекрасного і величного. Хочеться подякувати організаторам такої поїздки – Святошинській районній у м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України, яку очолює Людмила Заворітько та закликати молодих вчителів до згуртованої, плідної та не лише професійної діяльності, а і до спільного відпочинку.

Рада  молодих  педагогів  Святошинського  району

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку