Верховна Рада планує збільшити студентам стипендії

18 червня 2009,Новини, Вища освіта
Верховна Рада планує збільшити студентам стипендії Стипендії Верховної Ради становитимуть 900 гривень для студентів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації і 1200 для ВНЗ III-IV рівня акредитації. Про це йдеться у проекті постанови Верховної Ради України, оприлюдненому на офіційному сайті парламенту, повідомляє прес-служба Всеукраїнської студентської ради.

Прийняття законопроекту дозволить поліпшити соціальний захист студентів вищих навчальних закладів і сприятиме унормуванню розмірів іменних та академічних стипендій, упроваджених різними гілками влади, зазначається у пояснювальній записці до постанови.

Наразі стипендії ВР становлять 532 грн для студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та 638,4 грн - для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації. Натомість розмір академічної стипендії Президента України для студентів становить 800 грн і 1000 грн відповідно. Розмір іменних і академічних стипендій Кабінету Міністрів України становить 700 та 850 грн.

"Безперечно, ми вітаємо таку ініціативу, - зазначила керівник Секретаріату Всеукраїнської студентської ради Наталя Якуніна. - Адже стипендії від органів влади отримують тільки найталановитіші і найрозумніші студенти України. Думаю, що таке матеріальне заохочення буде для них ще одним поштовхом для нових здобутків. Сподіваюся, що невдовзі Верховна Рада прийме відповідне рішення".

Водночас вона наголосила, що "головне, щоб така ініціатива не стала черговим піар-ходом напередодні виборів, а отримала реальне підґрунтя для реалізації - кошти, передбачені в бюджеті". Наразі проект постанови вручено народним депутатам для ознайомлення.