«Бізнес і університети: новий етап співробітництва у 2015»

17 лютого 2015,Публікації » Новини

«Бізнес і університети: новий етап співробітництва у 2015»17 лютого 2015 року відбулася прес-конференція «Бізнес і університети: новий етап співробітництва у 2015», організована Центром «Розвиток КСВ» за підтримки МОН з метою презентації нових проектів на 2015 рік за результатами ІІ Національного Форуму «Бізнес та університети».

У прес-конференції взяли участь Інна Совсун, перший заступник Міністра освіти і науки України, Марина Саприкіна, керівник Центру «Розвиток КСВ», Віктор Огнев'юк, ректор КУ імені Бориса Грінченка, Михайло Шмельов, директор з технологічної політики «Microsoft Україна», Ольга Янковська, координатор освітніх програм Центру «Розвиток КСВ».

Інна Совсун зазначила, що співпраця з бізнесом, з реальним сектором економіки, є важливою для розвитку університетів. Хоча існує чимало проблем у співпраці між вищим навчальним закладом і бізнесом, частково викликані неготовністю самих університетів співпрацювати з реальним сектором економіки, а частково відсутністю необхідних ресурсів. Проте університети мають активніше працювати із бізнес-середовищем і залучати їх, й не боятися співпраці.

Перший заступник Міністра освіти і науки України зауважила, що Форум «Бізнес та університети» - це унікальний майданчик для налагодження діалогу між представниками навчальних закладів та бізнесу. В період, коли університети переходять до нової моделі функціонування, зорієнтованої на ринок праці та розвиток дослідницької діяльності, роль партнерства з бізнесом зростає. Такий захід дозволяє ефективніше шукати шляхи взаємодії між компаніями та вищими навчальними закладами.

Керівник Центру «Розвиток КСВ» Марина Саприкіна акцентувала увагу на тому, що в Україні має бути така вища освіта, яка готує конкурентоздатних фахівців, здатних створювати інновації. Тільки так країна зможе розвиватися та знайти своє місце в сучасній економіці знань, де існує шалена конкуренція.

За результатами Форуму-2014 були розроблені рекомендації МОН, вищих навчальних закладів, бізнесу та заплановані нові проекти Центру «Розвиток КСВ» на поточний рік:

- Проект з підвищення організаційної спроможності центрів працевлаштування при університетах, у рамках якого працюватиме робоча група з HR-менеджерів компаній;

- Програма навчання для ректорів ВНЗ від ТОП-менеджменту компаній з питань лідерства, стратегії розвитку, управління репутацією, змінами, інноваціями тощо.

- Створення Інтернет-порталу «Бізнесі університети: побудова кар’єри», де буде представлено базу тематик дипломних робіт, колонки фахівців про планування кар’єри у різних галузях, інформацію про проекти компаній для студентів, вакансії для студентів тощо.

Також заплановано проведення ІІІ Форуму «Бізнес та університети» 22 жовтня 2015 року, мета якого привернути увагу до ролі партнерства бізнесу та університетів у економічному розвитку країни через модель потрійної спіралі – бізнес-університети-міста.

Прес-служба КМОППОіНУ

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»