ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany/

Щодо обмеження максимального місячного розміру зарплати

19 лютого 2015,Публікації » Новини

Пунктом 10 Прикінцевих положень Закону України “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” № 76-VIII від 28 грудня 2014 року в 2015 році максимальний місячний розмір заробітної плати працівників бюджетних установ обмежується 7 розмірами мінімальної заробітної плати. При скороченні чисельності працівників – 10 розмірами мінімальної заробітної плати (виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги для оздоровлення, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та оплата часу щорічної відпустки не враховується у зазначеному максимальному розмірі).

На численні звернення профспілкових організацій щодо зняття обмежень, з метою збереження кадрового потенціалу наукових, науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів у Верховній Раді України зареєстровано два законопроекти.

1. “Про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» щодо врегулювання оплати працівників державних вищих навчальних закладів”, реєстраційний № 1914 від 02.02.2015 р., внесений народним депутатом України Писаренком В.В. Законопроект передбачає пункт 10 розділу ІІІ Прикінцевих положень доповнити новим абзацом такого змісту: «Зазначене обмеження застосовується до максимального місячного розміру заробітної плати (грошового забезпечення) державних вищих навчальних закладів, якщо заробітна плата (грошове забезпечення) фінансується виключно за рахунок загального фонду бюджету».
  2. “Про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» щодо поліпшення умов оплати праці наукових та науково-педагогічних працівників” реєстраційний № 1914-1 від 04.02.2015 р., внесений народними депутатами України Гриневич Л.М., Співаковським О.В., Кириленком І.Г. Законопроект передбачає пункт 10 розділу ІІІ Прикінцеві положення доповнити абзацом третім такого змісту: «У разі перевищення рівня заробітної плати наукових і науково-педагогічних працівників понад встановлений максимальний розмір, дозволити керівникам вищих навчальних закладів і наукових установ виплачувати різницю між встановленим максимальним розміром і фактичним рівнем заробітної плати за рахунок спеціального фонду бюджету установи».

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018