Прожитковий мінімум в цінах січня 2015 року

26 лютого 2015,Публікації » Новини

Прожитковий мінімум в цінах січня 2015 рокуВідповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах січня 2015 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 1536 гривень (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 1618 гривень), для дітей віком до 6 років – 1477 гривень, для дітей віком від 6 до 18 років – 1877 гривень, для працездатних осіб – 1611 гривень (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 1753 грн), для осіб, які втратили працездатність, – 1224 гривень.

Таким чином, офіційна величина прожиткового мінімуму в середньому на одну особу, встановлена на січень 2015 року статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», занижена порівняно з фактичним розміром прожиткового мінімуму в січні в середньому на одну особу – на 360 гривень або на 30,6 %, а для працездатної особи – на 393 гривень або на 32,3%.

При цьому, офіційна величина прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановлена на січень 2015 року статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», занижена порівняно з фактичним розміром прожиткового мінімуму для працездатних осіб,скорегованим на ПДФО, на 535 гривень або на 44,0%.

За матеріалами ФПУ