Щодо скорочення на 3% чисельності працівників бюджетних установ

2 березня 2015,Публікації » Новини

Щодо скорочення на 3% чисельності працівників бюджетних установКиївська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України отримала відповідь від Міністерства фінансів України на запит щодо скорочення на 3% чисельності працівників бюджетних установ.

У листі зазначено, що відповідно до законодавства про освіту штатні розписи державних і комунальних загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від підпорядкування і типів встановлюються на підставі типових штатних нормативів.

Типові штатні нормативи навчальних закладів формуються з урахуванням контингенту учнів, кількості класів, режиму роботи тощо. Штатні розписи розробляються та затверджуються у межах фонду оплати праці. Повноваження місцевих державних адміністрацій, включаючи повноваження у галузі зайнятості населення, визначені Законом України «Про місцеві державні адміністрації».

Питання щодо скорочення чисельності працівників бюджетних установ має вирішуватися з урахуванням вимог чинного законодавства. На даний час рішення щодо скорочення на 3% чисельності працівників бюджетних установ Урядом  не прийнято.

З текстом листа можна ознайомитися тут.Лист Мінфін Щодо скорочення працівників [160.5 Kb] (cкачувань: 460)

Прес-служба КМОППОіНУ

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ