У Комітеті ВР з освіти обговорювали розміри парламентських стипендій

25 червня 2009,Новини, Вища освіта

У Комітеті ВР з освіти обговорювали розміри парламентських стипендій У Комітеті Верховної Ради з питань науки і освіти відбулось засідання робочої групи на якому було обговорено питання розміру іменних стипендій Верховної Ради України та актуальні питання зовнішнього незалежного оцінювання. На засіданні було обговорено проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України студентам вищих закладів освіти" (щодо збільшення розміру іменних стипендій Верховної Ради України)". Про це повідомляє прес-служба Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти.

Голова Комітету Володимир Полохало поінформував, що "сьогодні іменні стипендії Верховної Ради України значно менші у порівнянні з іменними стипендіями Президента України та Кабінету Міністрів України".

Він підкреслив, що "згідно із зазначеним проектом Постанови пропонується встановити фіксований розмір стипендій, який втричі перевищує ту суму, яку сьогодні реально отримують стипендіати". Він додав, що "згідно з проектом Постанови передбачається встановлення 175 стипендій у розмірі 900 гривень для студентів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, та 325 стипендій у розмірі 1200 гривень для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації".

Під час обговорення зазначалось, що стипендії призначатимуться згідно з наказами керівників центральних органів виконавчої влади, з 1 вересня на один навчальний рік за результатами літнього семестрового контролю попереднього навчального року. Порядок призначення стипендій розроблятиме та затверджуватиме Міністерство освіти і науки України за погодженням з Комітетом Верховної Ради України з питань науки та освіти.

Стипендії, як зазначено в проекті Постанови, виплачуватимуться з коштів, передбачених у загальному фонді кошторисів вищих навчальних закладів на стипендіальне забезпечення.

Окрім того, на засіданні було обговорено питання про прийняття у другому читанні проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань запровадження зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти і встановлення відповідальності за порушення порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань та використання його результатів.

Голова Комітету наголосив на актуальності прийняття зазначеного законопроекту у зв'язку з початком вступної кампанії до вищих навчальних закладів.

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.