Викладачі та студенти КНУБА вдосконалюють транспортну систему столиці

31 березня 2015,Новини, Вища освіта

Викладачі та студенти КНУБА вдосконалюють транспортну систему столиціСтуденти спеціальності «Міське будівництво і господарство», які зараз проходять переддипломну практику, та викладачі кафедри міського будівництва Київського національного університетубудівництваі архітектури долучилися до масштабного проекту, який проводиться зараз у Києві.

Мова йде про обстеження пасажиропотоків на громадському наземному транспортіврамках проекту розвитку містазі СвітовимБанкомі розробкитранспортної моделі Києва. Цей проект єдуже важливим для столиці, адже створить можливість умайбутньомуполіпшитироботукиївськоїтранспортної системи.

Обстеження проводиться на високому технічному і методичному рівнях задопомогою сучасних інформаційних засобів всередині рухомого складу наземного громадського транспорту – 1, 2-ма, 3-маабо 4-ма особами, відповідно плану дослідження. Опитувач працює зі смартфоном на базі операційної системи Google Android і спеціалізованого програмного забезпеченняTransit Wand. Він фіксує та одразу завантажує на сервер за допомогою стільникової мережі такі параметри як: кількість пасажирів, що зайшли та вийшли на зупинці, час зупинки, час руху по перегонах, час обороту маршруту та ін.

Керує дослідженням Британська компанія Integrated Transport Planning Ltd (ITP), а технічну, методичну та організаційну підтримку надає компанія «А+С Україна», філіал німецької компанії A+S в Україні.

Представники КНУБА сподіваються на вдале проведення обстеження, що буде тривати до 10 квітня, а також висловлюють подяку його організаторам за можливість отримати міжнародний досвід виконання таких робіт.

Прес-служба КНУБА

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН