Студентів, аспірантів і докторантів стаціонару звільнили від участі в АТО

7 квітня 2015,Новини, Вища освіта

Студентів, аспірантів і докторантів стаціонару звільнили від участі в АТОВерховна Рада звільнила від проходження військової служби в особливий період студентів, аспірантів та докторантів денної форми навчання.

За відповідний законопроект №1175-1 проголосували 245 депутатів.

При обговоренні документа депутати наголосили на необхідності забезпечити відповідним категоріям освітні гарантії.

Згідно з документом з військової служби можуть бути звільнені військовослужбовці, які є студентами або аспірантами денної форми навчання та були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

Також при підписанні до закону будуть включені позиції із законопроекту №2196 щодо звільнення від військової служби докторантів денної форми навчання.

Зазначається, що цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Джерело:Українська правда