Уряд затвердив порядок виготовлення документів про вищу освіту у 2015 році

15 квітня 2015,Новини, Вища освіта

Уряд затвердив порядок виготовлення документів про вищу освіту у 2015 роціВідповідно до статті 7 Закону України "Про вищу освіту" Кабінет Міністрів України постановою «Про документи про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка» від 31 березня 2015 року № 193 унормував порядок виготовлення документів про вищу освіту у 2015 році.

Окрім того, встановлено граничну вартість виготовлення документів про вищу освіту державного зразка у розмірі двох неоподаткованих мінімумів доходів громадян – 34 гривні (у 2014 році ця сума становила 79 гривень).

На виконання Закону України «Про вищу освіту» також затверджено перелік інформації, яка повинна міститися в документах про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка.

Відтепер, всі питання, пов’язані із визначенням технічного опису бланків документів про вищу освіту (наукові ступені), їх дизайну, способу та місця виготовлення, визначаються вищими навчальними закладами самостійно.

Міністерство освіти і науки затверджує форму документа (зміст викладу відповідної інформації) та взаємодію вищих навчальних закладів  з Єдиною державною електронною базою з питань освіти у процесі формування реєстраційного номеру документа про вищу освіту (наукові ступені) в зазначеній базі.

Таким чином, питання виготовлення документів про вищу освіту (наукові ступені) децентралізовано.

За матеріалами МОН

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку