21 квітня 2015,Новини, Вища освіта

ВРУ повернула наукові пенсії працюючим пенсіонерам з числа професорсько-викладацького складу вишів України21 квітня 2015 року депутати Верховної Ради України проголосували за проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" (щодо збереження науково-педагогічного кадрового потенціалу країни)".

Відповідно до нього за науковцями під час роботи на наукових, науково-педагогічних посадах збережено право на отримання  (призначення) пенсії у порядку та на умовах, передбачених Законом України «Про наукову та науково-технічну діяльність», а не на умовах, передбачених Законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

Це стало можливим завдяки консолідованій позиції освітянської профспілки та Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

Прес-служба КМОППОіНУ

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку