Прожитковий мінімум в цінах березня 2015 року

23 квітня 2015,Публікації » Новини

Прожитковий мінімум в цінах березня 2015 рокуВідповідно до статті 5 Закону України „Про прожитковий мінімум” Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах березня 2015 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 1757 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 1859 грн), для дітей віком до 6 років – 1669 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 2137 грн, для працездатних осіб – 1852 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 2028 грн), для осіб, які втратили працездатність, – 1391 гривень.

Разом з тим, за підрахунками Федерації профспілок України фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, скоригований на розмір податку на доходи фізичних осіб відповідно до рішення Конституційного Суду України від 22.05.2008 №10-рп/2008 у березні 2015 року мав становити 2225 грн.

Таким чином, офіційна величина прожиткового мінімуму в середньому на одну особу, встановлена на березень 2015 року статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», заниженапорівняно з фактичним розміром прожиткового мінімуму на 581 грн. або на 49,4 %, а для працездатної особи – на 634 грн. або на 52,1%.

При цьому, офіційна величина прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановлена на березень 2015 року статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», занижена порівняно з фактичним розміром прожиткового мінімуму для працездатних осіб, скорегованим на ПДФО,на 1007 грн. або на 82,7%.

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту апарату ФПУ

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ