Телеміст «Україна - ЄС»: можливості для українських студентів

27 квітня 2015,Новини, Вища освіта

Телеміст «Україна - ЄС»: можливості для українських студентівУ Києві відбувся перший телеміст «Україна - ЄС» щодо можливостей, інструментів та проектів, які відкриваються для українських студентів та викладачів.

Захід відбувся в рамках проекту Форум Громадянської Освіти, який реалізується на платформі Академія Навичок (skillsacademy.com.ua).

В телемості взяли участь експерти з Швеції, Австрії, Бельгії, Болгарії, а також українські експерти, зокрема представниця Українського офісу програми «Еразмус+».

Депутат Шведського Парламенту, Крістіан Хольм, сказав, що його країна пропонує молоді «соціальний ліфт», який допомагає талановитим молодим людям займати посади в державних органах влади. Це один з основних механізмів, який дозволив Швеції бути одним з лідерів серед країн з найменшим рівнем корупції в світі. Експерт закликав українців активно боротися з корупцією і в такому випадку європейські країни та зокрема Швеція, готова всіляко допомагати Україні.

Еліна Фоінська, координатор української молодіжної діаспори в Австрії, розповіла, що працюючи в цій країні побачила високий рівень освіти, охорони здоров’я та громадянської активності. І вона має намір застосувати ці набуті навички та знання в Україні після повернення на Батьківщину.

Представниця Міжнародної дипломатичної школи із Бельгії, Теона Лаврелашвілі, порадила, що треба використовувати всі можливі програми, які пропонує ЕС. Наприклад, такі, як навчальні візити, міжнародні обміни та стипендіальні програми для особистісного розвитку та розбудови громадянського суспільства.

Представник Міністерства молоді Болгарії, Петер Младенов, зазначив, що в Болгарії є мережа молодіжних центрів, де молоді надають практичні знання для їх подальшої громадянської активності.

Представник українського офісу програми «Еразмус+», Олена Оржель, проінформувала, що для українських студентів, аспірантів та викладачів відкрита можливість отримувати гранти для поїздок на навчання та стажування, а також на наукові конференції в кращі університети європейських країн.

На останок, керівник проекту Форум Громадянської Освіти, Станіслав Куценко, закликав українських студентів активно брати участь у численних програмах обмінів та мобільності для особистісного розвитку та активної громадянської позиції.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018