Мобільність вчителів у рамках європейської кваліфікації. Кваліфікація як нова форма ефективного навчання Саме під такою назвою 21–28 червня 2009 р. у м. Закопане (Польща) відбувся українсько-польський семінар у рамках Договору про співробітництво між Профспілкою працівників освіти і науки України та Профспілкою польських учителів.

Українську делегацію очолював заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України Євгеній Нікітюк, Київську міську організацію Профспілки працівників освіти і науки України представляв заступник голови Олександр Трофименко.

Окрім української делегації у ньому взяли участь представники освітянських профспілок Болгарії, Німеччини, Польщі, Словаччини, Угорщини, України і Чехії, а також експерти

Європейського Союзу вчителів, Дирекції Фонду Еберта. Профспілковий комітет учителів Європи представляв Давід Пуассоно.

Мобільність учителів у рамках Європейської кваліфікації та кваліфікація як нова форма ефективного навчання – основні питання, які обговорювалися на семінарі.

Під час семінару відбулася дискусія про роль профспілок у поширенні європейських рамок кваліфікації на регіональному рівні і презентація країн, де вони вже діють.

Прес-служба КМОППОіНУ

17.листопада