Прожитковий мінімум в цінах квітня 2015 року

25 травня 2015,Публікації » Новини

Прожитковий мінімум в цінах квітня 2015 рокуВідповідно до статті 5 Закону України „Про прожитковий мінімум” Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах квітня 2015 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 2211 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 2352 грн), для дітей віком до 6 років – 2109 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 2593 грн, для працездатних осіб – 2317 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 2561 гр.), для осіб, які втратили працездатність, – 1822 гривні.

Таким чином, офіційна величина прожиткового мінімуму в середньому на одну особу, встановлена на квітень 2015 року статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», занижена порівняно з фактичним розміром прожиткового мінімуму на 1035 грн або на 88,0 %, а для працездатної особи – на 1099 грн або на 90,2%.

Разом з тим, за підрахунками Федерації профспілок України фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, скоригований на розмір податку на доходи фізичних осіб відповідно до рішення Конституційного Суду України від 22.05.2008 №10-рп/2008 у квітні 2015 року мав становити 2783 гривень.

Отже, офіційна величина прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановлена на квітень 2015 року статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», занижена порівняно з фактичним розміром прожиткового мінімуму для працездатних осіб, скорегованим на ПДФО, на 1565 грн або на 128,5%.

За матеріалами ФПУ

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ 13 березня 2020 року відбудеться ХІІІ звітно-виборна конференція Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України   ПОРЯДОК ДЕННИЙ Звіт про роботу ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і ...