Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

Розміри допомоги по тимчасовій непрацездатності та оплата перших 5 днів

29 травня 2015,Публікації » Новини

Розміри допомоги по тимчасовій непрацездатності та оплата перших 5 днівДепартамент соціального страхування та партнерства Мінсоцполітики розглянув лист Профспілки працівників освіти і науки України щодо розмірів допомоги по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням, що виплачується Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (Фондом соціального страхування України – після завершення процедури його реєстрації) починаючи з шостого дня непрацездатності, визначені статтею 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».
Так, у листі зазначено, що допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується застрахованим особам залежно від страхового стажу в таких розмірах:
• 50 % середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають страховий стаж до трьох років;
• 60 % середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають страховий стаж від трьох до п'яти років;
• 70 % середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають страховий стаж від п'яти до восьми років;
• 100 % середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають страховий стаж понад вісім років;
• 100 % середньої заробітної плати (доходу) застрахованим особам, віднесеним до 1-4 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; одному з батьків або особі, що їх замінює та доглядає хвору дитину віком до 14 років, яка потерпіла від Чорнобильської катастрофи; ветеранам війни та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; особам, віднесеним до жертв нацистських переслідувань відповідно до Закону України «Про жертви нацистських переслідувань»; донорам, які мають право на пільгу, передбачену статтею 10 Закону України «Про донорство крові та її компонентів».

soc_dopomoga.pdf [96.53 Kb] (cкачувань: 12)

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень