Розміри допомоги по тимчасовій непрацездатності та оплата перших 5 днів

29 травня 2015,Публікації » Новини

Розміри допомоги по тимчасовій непрацездатності та оплата перших 5 днівДепартамент соціального страхування та партнерства Мінсоцполітики розглянув лист Профспілки працівників освіти і науки України щодо розмірів допомоги по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням, що виплачується Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (Фондом соціального страхування України – після завершення процедури його реєстрації) починаючи з шостого дня непрацездатності, визначені статтею 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».
Так, у листі зазначено, що допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується застрахованим особам залежно від страхового стажу в таких розмірах:
• 50 % середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають страховий стаж до трьох років;
• 60 % середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають страховий стаж від трьох до п'яти років;
• 70 % середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають страховий стаж від п'яти до восьми років;
• 100 % середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають страховий стаж понад вісім років;
• 100 % середньої заробітної плати (доходу) застрахованим особам, віднесеним до 1-4 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; одному з батьків або особі, що їх замінює та доглядає хвору дитину віком до 14 років, яка потерпіла від Чорнобильської катастрофи; ветеранам війни та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; особам, віднесеним до жертв нацистських переслідувань відповідно до Закону України «Про жертви нацистських переслідувань»; донорам, які мають право на пільгу, передбачену статтею 10 Закону України «Про донорство крові та її компонентів».

soc_dopomoga.pdf [96.53 Kb] (cкачувань: 11)

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»