Засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді і спорту

10 червня 2015,Публікації » Новини

Засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді і спорту10 червня 2015 року відбулося засідання Колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

На засіданні Колегії були присутні начальники управлінь освіти районних в місті Києві державних адміністрацій, голови районних осередків Асоціації педагогічних працівників загальноосвітніх, дошкільних навчальних закладів; директори дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів, представники профспілок, громадських організацій.

Під час засідання колегії освітяни обговорили питання щодо оптимізації мережі дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів; виконання бюджету міста Києва по галузі «Освіта» за 2014 рік; підготовки до нового 2015-2016 навчального року; розробки проекту Міської цільової програми розвитку столичної освіти на 2016-2020 роки.

Олена Фіданян, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту окреслила зовнішні та внутрішні фактори впливу на мережу закладів освіти столиці. Серед них вона виділила відсутність плановості та системності при забудові нових мікрорайонів, міграційні процеси, застаріле законодавство, недостатнє фінансування та ін. Також вона акцентувала увагу на завантаженні дитячих садків. Так, наприклад по Києву завантаженість складає 100 місць на 127 дітей; по Україні 100 місць на 132 дитини.

Також було порушено питання щодо позашкільних навчальних закладів. Олена Григорівна вважає, що при комплектуванні мережі гуртків позашкільних навчальних закладів потрібно враховувати профіль навчального закладу та не допускати зменшення кількості гуртків профільного напряму та сприяти використанню для занять гуртковою роботою приміщень загальноосвітніх навчальних закладів, вільних у другій половині дня.

У свою чергу голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь додав, що позашкільна освіта мала і має потужний потенціал, який потрібно розвивати.

З детальною інформацією щодо мережі закладів освіти столиці, шляхами змін можна ознайомитися за посиланням http://don.kievcity.gov.ua/news/2356.html

Прес-служба КМОППОіНУ

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку