Літо у «Сонячному березі»

15 червня 2015,Публікації » Новини

Літо у «Сонячному березі»Майже кожна людина, яка хоча б раз побувала на морі, прагне знову туди поїхати. Адже неможливо залишитися байдужим до шуму морського прибою, солоного присмаку на губах, бурхливих пінистих хвиль та крику чайок. Проте не у всіх і не завжди є можливість їздити відпочивати на море кожного року. Тому найчастіше дорослі шукають можливостей в першу чергу організувати відпочинок для дітей. І допомагає їм у цьому Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України, яка вже восьмий рік поспіль направляє на оздоровлення до ТОВ «Курортне об’єднання «Сонячний берег» дітей членів освітянської профспілки, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. В першу чергу, це діти із багатодітних сімей, діти із малозабезпечених сімей, талановиті та обдаровані діти, відмінники навчання, переможці конкурсів, фестивалів, змагань та спартакіад.

Розташування закладу

Дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Сонячний берег» знаходяться в смт. Сергіївка. Курорт Сергіївка – це оригінальний куточок природи на узбережжі Чорного моря, який відомий своїми унікальними лікувальними грязями і водами Шаболатського лиману, своєрідним мікрокліматом, чистим повітрям і неймовірними пейзажами. Розташований курорт на березі лиману, що тягнеться уздовж Чорного моря, і відділений від нього піщаною косою, на якій знаходиться морський пляж.

Ранок розпочинається із сонячного заряду бадьорості

Кожного ранку проводиться зарядка, на якій діти виконують різні фізичні вправи, щоб набратися енергії на весь день. Адже організм, як і всі механізми, любить увагу та догляд. А п’ятнадцять хвилин зарядки кожного ранку позбавляють багатьох проблем у майбутньому. Не дарма ранкові вправи називають «зарядкою», адже це справді заряджає.

Перш за все, щоб не нашкодити дитячому організму, інструктори починають зарядку із легкої розминки шиї, рук та ніг – це ідеальний початок.

Зарядка має сприятливий вплив на обмін речовин в організмі, а також на підтримку м’язів у тонусі. Крім того вона створює відмінний настрій дітям на весь день.

Харчування

Харчування дітей у їдальні здійснюється п’ять разів на день і включає сніданок, обід, полуденок, підвечірок та вечерю. У меню збалансовані різноманітні страви, соки та свіжі фрукти, приготовлені відповідно до стандартів харчування дітей у таборах відпочинку.

Море, сонце, пляж

База відпочинку «Сонячний берег» розташована в 5-хвилинній ходьбі від лиману. Після сніданку вожаті організовано ведуть дітей до лиману, де на них вже чекає корабель, щоб переправити на інший берег до моря.

Діставшись до моря, діти разом із вожатими розкладають на пляжі свої речі, ставлять сонцезахисні парасолі, наносять на тіло сонцезахисний крем.

Щоб зацікавити дітей, вожаті організовують для них різноманітні конкурси. Найбільш цікавим серед них є «Фігури на піску». Діти «малюють» піщані замки, персонажів із дитячих мультфільмів тощо.

У море діти заходять по 10 осіб. За ними пильно спостерігають одночасно з берега та у воді вожаті, щоб ніхто не порушував встановлених правил купання.

Дозвілля

На території дитячого закладу є критий зал для дискотек і концертів. Щодня проводяться різноманітні спортивні та культурно-масові заходи. Функціонують різні секції з футболу, волейболу, настільного тенісу, стрітболу, шахів. Для дітей організовують творчі вечори «Ми – діти Сонячного берега», «Танцюють всі», «Золотий голос Сонячного берега» та інші.

Діти із задоволенням беруть участь у конкурсних програмах, спортивних та пізнавальних заходах, дискотеках, виїздять на екскурсії. До кожної дитини вожаті намагаються знайти індивідуальний підхід.

Дітям подобається відпочивати у цьому таборі, а це головний показник якості організованого відпочинку.

Прес-служба КМОППОіНУ

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку