Про індексацію стипендії студентам

24 червня 2015,Новини, Вища освіта

Про індексацію стипендії студентамУ зв’язку з актуальністю питання проведення індексації стипендії студентам вищих навчальних закладів ЦК Профспілки працівників освіти і науки України надав роз'яснення з цього питання.

Індексація стипендії здійснюється відповідно до Закону України «Про індексацію грошових доходів населення» в редакції від 06.02.2003 № 491-IV з наступними змінами та Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 р. № 1078, що розроблений на виконання статті 6 закону.
Законом України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014 р. № 76-VIII передбачено, що проведення індексації грошових доходів населення здійснюється у межах фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів на відповідний рік. Пунктом 14 Прикінцевих положень цього закону Кабінету Міністрів України доручено за результатами першого півріччя 2015 року та з урахуванням економічної ситуації затвердити порядок проведення індексації зокрема й соціальних виплат.

З текстом листа можна ознайомитись тут: pro-ndeksacyu-stipendyi.pdf [434.72 Kb] (cкачувань: 77)

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку