Прожитковий мінімум у цінах травня 2015 року

30 червня 2015,Публікації » Новини

Прожитковий мінімум у цінах травня 2015 рокуВідповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах травня 2015 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 2466 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 2629 грн), для дітей віком до 6 років – 2356 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 2858 грн, для працездатних осіб – 2580 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 2863 грн), для осіб, які втратили працездатність, – 2055 гривні.

Таким чином, офіційна величина прожиткового мінімуму в середньому на одну особу, встановлена на травень 2015 року статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», занижена порівняно з фактичним розміром прожиткового мінімуму на 1290 грн або на 109,6%, а для працездатної особи – на 1362 грн або на 111,8%.

Разом із тим, за підрахунками Федерації профспілок України фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб,скоригований на розмір податку на доходи фізичних осіб відповідно до рішення Конституційного Суду України від 22.05.2008 №10-рп/2008 у травні 2015 року мав становити 3099 гривень.

Отже, офіційна величина прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановлена на травень 2015 року статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», занижена порівняно з фактичним розміром прожиткового мінімуму для працездатних осіб,скорегованим на ПДФО, на 1881 грн або на 154,4%.

rozraxunki.doc [236.5 Kb] (cкачувань: 13)

За матеріалами ФПУ

11.листопада